Ispanak Yemeği Malzemeleri
• 1/4 demet ıspanak
• 1 yemek kaşığı tepeleme mısır unu
• 1 çay kaşığı tereyağ (fındık büyüklüğünde)
• az miktarda dil peyniri – (yada rendelenmiş kaşar peyniri)
• 250 ml sıcak su
• tuz – 1 yaş ve üzeri bebekler için
Yapılışı : Yağı eritin ve mısır ununu sürekli karıştırarak hafif kavurun. Suyu ilave edin ve sürekli karıştırıp unun topaklanmasını önleyin. Mıhlama bilenlere aynı mıhlama yapar gibi... Yaklaşık 8-10 dakika sık sık karıştırarak pişirin. Yıkayıp doğradığınız ıspanakları tencereye ilave edin. Kapağını kapatarak ıspanaklar yumuşayana kadar pişirin. Sık sık karıştırınki dibine tutmasın. Süzgeçten geçirin ve peyniri ilave edin. Ispanaklı yemekleri bir kerelik pişirin çünkü bir daha ısıtılamıyorlar...
Yoğurtlu Karnıbahar Çorbası:
• küçük bir top karnıbaharın yarısı kadar ince doğranmış karnıbahar
• 1 yemek kaşığı yoğurt
• 1 diş sarımsak
• 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
• 1 tutam kekik ve nane
Tarifi : Zeytinyağında sarımsağı soteleyin. İnce ince doğranmış karnıbaharı ilave ederek bir kaç dakika sürekli karıştırarak kavurun. 150-200 ml sıcak suyu tencereye ilave edip nane ve kekiğide ekleyerek kapağını kapatın. Karnıbaharlar yumuşayana kadar pişirin. Tel bir süzgeçte kaşığın tersi ile ezip karnıbahar püresi haline getirin. Tencereyi tekrar ateşe koyun. Karnıbahar püresine 1-2 yemek kaşığı sıcak su ile ezdiğiniz yoğurdu ilave edin. Bir taşım kaynatın.
6 Nisan 2010 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder